Jul hos Åhlèns 2010


Foto: pressbilder Åhlèns

Satt och tittade på Åhlèns jul, dom har mycket fina saker och mycket för att hänga i julgranen. Men så helt plötlsigt dök denna mobiltelefon upp ovan.. vill du ha den i din julgran? Jag tror jag hoppar det och kör på de säkra korten!


Bo på Lidingö


Foto: Lagerlings

Till salu via Lagerlings. Här finns allt man kan tänka sig. Ett spabadrum, privat gym, dressingroom, biograf, riktig stor terass och en utsikt som heter duga. Finns även en del kvadratmeter inomhus som man kan röra sig på. Fastnade mest för den fina eldstaden, mysigt med öppet från alla håll!

Fynda

Fick mail från Iittalia outlet att det är sista dagarna nu för lagerrensning. Så passa på om det är någonting ni behöver, perfekt nu till jul också. Kan ju även vara så att de bästa sakerna redan gått åt.. men Iittalia outlet är ändå värt ett besök:)

Deras "Wow-priser" gäller till den 31 oktober!

R kom hem med en mycket uppskattad present han fått från jobbet igår! Ska ta en bild på den så lägger jag upp den här i dagarna:)

Vykort från Paris

Foto: Janina Torstensson, Robert Blomqvist

Var ju ett tag sen nu men tänkte det kunde vara kul att visa.
Skyltningen var riktigt snygg i varuhusens fönster, muffins och korv, mycket snyggt gjorda. Det vara bara två av flera mycket roliga skyltningar.

Den tredje bilden är varuhuset La Fayette, jag tror det var 7 våningar om jag inte minns fel. Men kolla in vilken interiör! Inte riktigt samma känsla på bilden som det var på riktigt:)

Fanns mycket fina hus i Paris, arkitekturen är verkligen fin.

nytt


Foto: Janina Torstensson

Springer på IKEA lite titt som tätt nu.. men för ett tag sen fick denna filt följa med hem.
Tycker den är riktigt fin och filtar kan man inte få för många av denna årstiden!
Detsamma gäller ljus, de går åt som bara den här hemma.. man får bunkra upp ordenligt till denna årstiden.


måndagsinspiration - Sovrum


Foto: LivingEtc

jag gillar

dessa plåtburkar från Dixie!

Jul hos HM HomeFoto: Pressbilder från HM

Hur pyntar du vid jul? Jag gillar rött, rött, rött vid jul! Även om jag tycker det är fint med det vita/silvriga/guldiga också. Kanske blir det lite mysigare med det röda?
I granen (har jag för mig) att vi dock inte pyntade med en ända röd kula! Blir spännande och ta fram julsakerna igen, man glömmer ju bort vad man har för något:)

HM Home hade faktiskt en del snygga grejer i år och jag gillar deras inspirationsbilder!


en till lampa

FL/Y från Kertell är också en väldigt fin lampa... :) kolla in den här.

Kökslampa

Några lampor vi funderar på... frågan är vilken det blir och hur stor den ska vara till ett 180cm bord.
Känns lite tråkigt med en lampa från IKEA egentligen, men dom är ju samtidigt väldigt bra på lampor :)

Höstmys

Så här på hösten skulle man ha en kakelugn/öppenspis, det är ju så mysigt! Har hittat ett alternativ för att höja mysfaktorn lite, som går på etanol. Finns många olika modeller, bla en golvmodell eller en för att hänga på väggen. Dessa kommer från Decoflame och är tillverkade i Danmark.

Min bror har en liknande variant och jag tycker faktiskt det blir riktigt mysigt, men självklart slår det inte en riktig kakelugn eller öppenspis.

från Paris


Foto: Janina Torstensson

..kommer dessa glasunderlägg. Dessa motiv hittade man även på tavlor och kort, sådant som fanns i varje litet stånd längs vägen. Så till slut slog vi till, då vi kände att vi inte riktigt ville ha dem på väggen blev det glasunderlägg. Jag gillar det översta mest :)

Shoppingen i Paris var enorm! Men tyvärr har man ju inte så lång tid på sig när man bara är där på en weekend, fokus låg därför på sevärdigheter och shoppingen kom lite i andra hand.
Var dock inne i en del inredningsbutiker, en del möbler och inredningsdetaljer känner man faktiskt igen är hemifrån och framför allt från nätet om man är flitig på att kolla inredningssajter.
Vi var även inne i ett varuhus som bara innehöll inredning, allt blir så mycket större och man vet knappt vart man ska börja:)

Rekomenderar verkligen Paris, jag kommer definitivt att återvända!Tine K Home


Foto: inreda.com

Tycker om inspirationsbilderna från Tine K Home, hon har ett fint hem som hon visar upp på sin hemsida tillsammans med sina produkter. Verkligen värt ett besök!

Tycker om blandningen av vitt, grått och naturmaterial.

Man kan köpa hennes produkter på bla inreda.com.

min servis

valde jag ut när jag var mindre, tror det var i samband med konfirmationen. Då var min favoritfärg blå, vilken gjorde att jag valde det på många saker, bla min servis:). Något jag ångrar lite såhär i efterhand.

När jag flyttade hemifrån funderade jag på om jag skulle byta den till något annat som man kanske använder lite mer. Men detta blev aldrig av och nu som först har jag packat upp servisen ur de gamla lådorna. Och visst, jag kan fortfarande fråga mig varför jag valde den men lite charmigt är det ju ändå med en gammaldags servis.


Foto: Janina Torstensson

Jul på IKEA

Till helgen tror jag IKEA öppnar upp sin julavdelning!
Jag har redan tjuvkikat på nätet och när jag var på IKEA nu i veckan, så kunde jag även då spana in en del grejer.
Jag tycker dock att mycket av deras julsaker återkommer, en del nytt själklart men man känner igen mycket. Lite tråkigt faktiskt.. Får nog bli en tripp senare och gå igenom deras julavdelning mer nogrannt.


ditt liv på väggen
Foto: Ferm LIVING

Fastnade verkligen för kalendern på väggen, och skulle jag haft plats för den så skulle den nog införskaffats. Snygg designad wallstickers som ger en bra överblick över ditt liv! För någon som tycker om att planera kanske?

När jag ändå var och kollade i ferm LIVINGs bibliotek hittade jag några andra bilder som jag fastade för.
Ferm LIVING har många olika varianter på wallstickers, så kolla in där om ni vill se mer!

En förhandstitt

En bild för att få ett litet hum om köksinredningen. Kommer givetvis publicera mer bilder när allt är klart.

Igår inhandlades en del grejer: stolar, dynor, gardiner och en filt. Så nu ska symaskinen fram också, spännande att se hur det ska gå! :)
Så mycket jag ville köpa igår, men man måste ju säga stopp någonstans tyvärr.


inhandlat köksbord!

Idag var vi och kollade på köksbordet, och det följde med hem :).
Blev rätt så stort i vårt kök men vi tycker om det båda två ändå! Så det blir nog bra tror jag.
Kom hem för sent för att hinna förbi MIO och handla stolarna, så det blir en tripp dit imon, och en till IKEA också tror jag minsann!

Då är bara frågan var det blir för lampa! hmm.. får fundera lite till på det.

Isa form

Snygga tavlor hittar man hos Isa form, finns många jag skulle kunna tänka mig här hemma.
Men mest sugen är jag nog på There's no place like home. Eller varför inte Pear i köket?

2 mycket fina tavlor!Att inreda ett kök

Vi flyttade ju till en större lägenhet i somras, men inte kunnat bestämma vad vi vill ha för köksbord. Det är inte lätt.. finns mycket som är fint och många olika stilar.

Men efter mycket velande(som vanligt), så har jag nu kommit fram till ett beslut, R la över det på mig då han tyckte det drog över lite väl på velandet.... :)
Men i allafall, som det ser ut nu blir det ett gammalt IKEA bord som jag har hittat på blocket. Edefors heter det och är i massiv ek. Till det blir det 4 st stolar, Melvin, från MIO. Dessa är vita med stålben. Nedan ser ni stolen. Bordet får ni kolla in via länken!

Såg denna kombination i en PLAZA interiör-tidning och fastnade lite.. har även varit inne på att köra stålben på bord också. Svårt är det men hoppas på att mitt beslut blir bra.

Fortsättning på köksinredning kommer!
Tänkte även spinna vidare på detta med trä, vitt och betong i lägenheten då jag även har det i hallen nu :)

Bilden kommer från MIO.

RSS 2.0