en liten titt..




Foto: Janina Torstensson

Några bilder från rummen här hemma..

Nu tar vi fredag här hemma med pizza och allt! Ha en underbar kväll:)


årets påskris


Foto: Janina Torstensson

En försenad påskbild hemifrån mig. Vårt första påskris någonsin fick jag av mamma i år, i riset blev det gula och vita fjädrar. Som ni ser så trivdes det så bra hemma hos oss, alldeles grönt var det efter en dag;).


det här med koppar...

JACQUARD cup/saucer
Foto: Indiska

Så fin kopp från Indiska. Rosa som jag lätt faller för nu för tiden.. men visst är det charmigt:).

Vi har inte fått i ordning här hemma rikitgt än.. vad gäller de rum som fått nytt golv och väggfärg. Så det är därför jag inte lagt upp något här men kanske ska ni få er en liten titt i alla fall men inte idag. Tavlor och kabellösningar är bland annat kvar plus en del detaljer som man gärna vill byta ut nu :).



kork

Bolaget Inspiration - www.bo-laget.se/inspiration/
Bild från www.bo-laget.se/inspiration/

Korkar är något jag också funderat på att spara på, snyggt som ovan eller fyll en tavelram med dem. Snyggt och en annorlunda detalj i hemmet.

I morgon är det dags för plugg igen efter en långhelg men jag känner mig riktigt peppad för att få klart mitt arbete innan examen och jag hoppas det ska gå bra.

Hoppas er påskhelg har varit super med lika fint väder som vi har haft, riktig sommarvärme idag ju! Härligt härligt. Nu tar jag kväll här med lite förberedelser inför morgondagen.


Pasteller


Foto: Bemz

Bemz gör bland annat överdrag till många av IKEA's möbler men också kuddöverdrag. Senast ut är deras pastelliga kollektion - me like!
Som på översta bilden, visst ger det ett himla fint intryck med den gula kudden tillsammans med de fina vaserna? Lugnt och fint tycker jag.

Påskhelgen rullar på men har hunnit med en hel del och framför allt att bara vara och ta det lite lugnt. Till kvällen blir det bio som R bokade alldeles nyss, ska bli riktigt mysigt!


Glad Påsk!


Foto: Janina Torstensson

Vill önska er alla en Glad påsk! Hoppas ni får en mysig helg! Lite gult i form av blommor finns det i alla fall här hemma och lite fjädrar som jag tryckte ner i en skål i brist på annat :).

Jag måste bara passa på att tipsa om denna påskdukning som jag gillar skarpt! Har ju snöat in lite på pastellerna... och särskillt rosa.

Nu blir det lite mat här hemma! Hej på er!


En plats för avkoppling


Bilden kommer från mixr.se(Drömhem och Trädgård).
Foto: Ragnar Ómarsson Styling: Anncatrin Rosenqvist


För att se mer på den färgstarka terrassen, kika in här.


TGR

En TGR-butik har öppnat i stan med alla dess småsaker. En rolig butik tycker jag faktiskt, kollade in senast jag var i Växjö också. De har mycket roligt till barnen och särskillt pyssel som jag också gillar :). Papper, pennor osv. Kul kul!

I morgon börjar minsann påsken och ledigheten för många, jag är inte så mycket för påsk-pynt men fick med mig lite fjädrar hem idag från affären, kan kanske bli något av det..

För mig blir det lite plugg i morgon också innan ledigheten börjar. Ska försöka få några bra bilder hemifrån i helgen tänkte jag, för att sedan kunna lägga upp några här.

Hoppas ni har en fin kväll!


Kryddstarkt


Foto: Livet Hemma

IKEA's tillfälliga designkollektion heter just precis Kryddstarkt. Lite spännande att se denna kollektionen tycker jag! Kommer finnas i vissa IKEA varuhus, dock inte i närheten av mig så jag får hålla utkik på nätet. 5 maj är det dags!


Jag och mina kuddar...

Ville bara tipsa om att Little Studio har nu också kuddfodral till försäljning. Du hittar dem här.


vita väggar


Foto: Janina Torstensson

Då jag inte hunnit fota något så får det bli en liten förhandstitt med vita väggar. Sådan skillnad det blir, eller hur?
Vi ska köpa nytt skrivbord till arbetsrummet, tror det får bli en lite längre skiva så både min och R´s dator får plats.

Som det är nu har jag ingen plats för min utan brular ställa den framför R´s skärm och tangentbord. Blir dock lite jobbigt om båda vill sitta där samtidigt ;). Så det kan helt enkelt vara skönt att ha någon plats att ställa ifrån sig datorn på, annars blir den liggandes lite överallt även när den inte används. 

Får väl se när det blir av bara, mycket pengar som går nu tycker jag! Hoppas ni haft en härlig helg, här har vi haft riktigt fint väder idag. SÅ härligt! Nu taggar vi för en ny vecka - påskveckan.



Inspiration - Trädgård


Foto: LivingEtc


Före


Foto: Janina Torstensson

Nu är både matta och väggfärg på plats och det blev riktigt bra faktiskt! För att vara plastmatta så att säga :) Så bilderna ovan glömmer vi ganska snabbt tycker jag!

Hade en riktigt trevlig kväll i går i Växjö, hoppas ni också hade en fin fredag och lördag också för den delen!
Sedan vi kom hem idag har vi mest grejat och stora delar av sovrummet är i alla fall på plats, så det är skönt. Tänkte försöka passa på och rensa bland alla grejer man har också.. kan behövas ibland.

Nu blir det film!


Balkonggolv och lite uppdatering


Foto: Lagerlings

Snyggt golv till balkongen om man vill ha något annat än det klassiska. Hittade det när jag kollade runt bland Lagerlings lägenheter.

Idag har vi fått målat här hemma, vilket skillnad det blir.. och i morgon så kommer golvläggarna som sagt. Spännande, vet fortfarande inte vilken matta det blir. Hyresvärden ville ha likadan som i hallen, fanns inte den så blir det grå. Gick inte övertala dem något mer... Så vi får se helt enkelt.

Imorgon åker jag till Växjö över natten, får se om jag hinner kika in här innan jag åker!


här går det undan

Det blir vita väggar och nytt golv här hemma och redan imorgon börjar de måla, för att sedan ta golven på fredag!

Så skönt att få det gjort. Dock ville inte hyresvärden gå med på den mörkgråa nyansen på golvet, för mycket kontrast mot hallen tyckte han. Så då blev det likadant golv som i hallen, dvs gul/beige.. men jag har sedan funderat lite under kvällen och kanske går han med på den ljusa gråa. Tror det blir bättre än den gula. Får se om det går att ändra i morgon.

Så nu håller vi på och tömma de två rummen och fyller på i de andra. Mysigt och sova i vardagsrummet i natt :)
Dags att fortsätta så man blir klar någon gång!


Hoppas!



Skickade iväg ett mail igår angående byte av golv i två av våra rum. Skulle gjorts efter förra sommaren men inte blivit av. Så nu tog jag tag i det igen och tänkte att de kanske kunde gå med på att måla om när de ändå håller på(i dagsläget har vi en orange/gul och en grön tapet). Vill inte hyresvärden göra det så tar vi tag i penslarna!

I vilket fall som helst så skulle de komma och kolla på tapeten imorgon så vi får väl se vad de säger. Hoppas på det bästa! Lät som de kunde gå med på att måla vitt och det är ju absolut bättre än vad vi har nu. Dock hade det kanske varit fint med någon grå nyans i något av rummen i och med att vi har vitt i alla andra rum men men!

För övrigt så är det hemska mattor man får välja mellan när de ska byta.. dessa plastmattor. Att inte hyresvärdarna stasa lite på sina lägenheter, det tycker jag är konstigt. Kunde ju i alla fall finnas en som liknar parkett?

Hoppas ni har haft en bra tisdag, nu är det dags o ta kväll tycker jag allt!


hemkänslan

Hemkänslan är så otroligt viktig, spelar ingen roll hur snyggt ett hem är. Det måste finnas en känsla av trygghet och det här mysiga som gör att man längtar och trivs hemma.

Linda Bengtzing tycker också detta är viktigt, nyfikna på deras fina hem. Kolla in det hos Family Living.


något med mig hem :)


Foto: Janina Torstensson

I dag var jag på IKEA, med mig hem fick jag en blomlåda till balkongen. Kommer bli superbra tror jag! Kan nog dröja en liten stund innan balkongen kommer helt iordning men lovar att visa er när det är klart.


Det blev ingen shopping..


Foto: Lagerhaus

Gick ner på stan för att inhandla denna balkonglåda i svart men nehepp då var den slut... lite besviken men men bara att leta vidare! Är ni sugna så kolla in Lagerhaus i er stad.

Underbart väder är det här trots att det blåser en del. Härligt! Igår kväll var vi ute en sväng på stan och en uteservering hade slagit upp portarna, det är minsann lite vår och sommar-feelings:).


Golv


Foto: mixr.se

Vita golv är så otroligt fina. Golvet ovan är målat med högblank golvfärg från Flügger färg. Gillar materialen och färgvalen i denna bild.


Förvaringstips

Slänger upp ett förvaringstips som jag sprang på - korgar i 3 olika storlekar.

Kolla in här.


var är sommaren?


Foto: HM Home

Mysiga saker från HM Home inför sommaren. Bland annat tillbehör inför picknickar, härligt härligt. Visst längtar man efter ordentlig vår och värme.. Här har vi sett solen på eftermiddagen och kvällen men annars har det varit grått i några dagar. .Verkar som solen ska komma till helgen dock, hoppas!

Det här med blommigt ser man som sagt lite överallt nu, jag gillar det men tycker ändå det är svårt att köpa för mycket av det. Känns som det kan vara något jag tröttnar snabbt på. Vad tycker ni?

Onsdag och mitt i veckan, nu kör vi på några dagar till!


hur många kuddar kan man ha?


Foto: Lagerhaus

Det finns så många fina kuddar så det går ju inte att välja! Vill ha många... men har märkt att kuddarna lätt förflyttas om man har för många i soffan ;). Så någonstans måste man sätta stopp tyvärr..

Hoppas ni har haft en bra start på veckan! Själv har jag faktiskt haft en riktigt bra dag tycker jag. Nu blir det soffan här!


jag gillar presentpapper


Foto: Janina Torstensson

Kan det bli mer kalas-känsla än detta presentpapper från Lagerhaus?? Extra roligt då man kan matcha med många olika snören :). Paketet hade jag med mig på gårdagens barnkalas och innehöll en riktig tjej-bok som är formad som ett slott. Jättemysig tyckte jag!


Pyssel - Lampa


Foto: mixr.se

Hej sköna söndag! Här har vi inte kommit så långt ännu.. skönt att bara ta det lugnt.

För den som gillar pyssel finns här en beskrivning på hur man lätt kan göra sin egna lampa. Snygg tycker jag!


korgar och bänkar



Foto: LivingEtc

Har sagt det förut men en korg i badrummet gör susen, placera några handukar du använder ofta som bild nr 1. Har man ett stort badrum och får plats med en bänk är det också ett stort tips. Tror absolut det kan komma till användning!


mer blommigt


Foto: inreda.com

Fin och somrig blomslinga från Watt & Veke. En perfekt slinga för att placera i en glasvas eller liknande, superfint tycker jag! Blomslingan finner ni här.

Fredag idag!! Intensiv vecka här, både om dagarna och kvällarna och i morgon fortsätter vi med kalas i Nässjö. Bara att köra på! jag har i alla fall hittat en jättesöt present till den lilla!

Hoppas ni har en mysig kväll!



RSS 2.0