pepp


Foto: HM Home

Ibland behöver man bara lite pepp för att dagen ska gå framåt, samtidigt som jag ger mig själv tänkte jag även dela med mig till er!

Dörrmattan kommer från HM Home, samma tryck hittar du även på en av deras handdukar. Snyggt sätt att vara lite snäll mot sig själv tycker jag!



klocka



Foto: Janina Torstensson

Tjoho sköna söndag! lugn och stillsam dag, har hunnit med lite fix här hemma och en promenad i den kalla vinden.. brrr! Inte alls skönt ute.

Igår inhandlades en väggklocka till köket. Vi har inte haft någon sedan vi flytade in i lägenheten(juli förra året), vi var nog lite trötta på den vi hade innan och ville ha en mer klassisk eller möjligtvis en sådan här. Priset fick avgöra och vi är supernöjda:).

Vad tycker ni om rören som går längs väggen?! inte jättesnyggt precis... har virat en ljusslinga runt dem så om kvällarna lyser det fint där, man får göra det bästa av situationen ju!


skuggan av ett träd


Foto: Janina Torstensson

Upptäckte en fin skugga i vardagsrummet här om dagen. Den vintriga solen lyste så fint in och bildade det fina trädet på väggen.

Trädet har min mamma gjort och är i ståltråd. De finns i olika storlekar och detta är ett av de mindre. Tycker nog att storleken större är snyggare, då har träden fått lite grövre stam och grenar också.

Här hemma bakas det bullar :) mums. Har pratat om det så länge så idag var det dags! Kanske bjuder jag er lite senare!


mer porslin


Foto: Lagerhaus

Här kommer min andra upplaga av fika från Lagerhaus, lite inspiration helt enkelt! Jag har varit väldigt trött på den här porslinsblåa färgen ett bra tag men det börja ge sig mer och mer nu. Tycker faktiskt att denna serie var lite fin.

Härligt med fredag:) hoppas ni har haft en fin dag och trevlig kväll på er!


för favoriterna


Foto: Marbodal

I en klädkammare är det bra med någon form avlastningsyta, särskillt som på bilden ovan då de har plats för den i mitten. Snyggt! Perfekt för favoritaccessoarerna och någon väska, och bra att ha om man vill lägga ifrån sig något klädesplagg medan man provar :).

Men tänk på - det är lätt att det blir en klädhög liggandes där så försök hänga kläderna på plats.


rosa, turkost och liite grönt


Foto: Kollage av bilder från Lagerhaus

Det här kan man kalla fika med färg, eller vad tycker ni? Jag har fakitskt inhandlat rosa servetter, det tyckte jag var vårkänsla!

Jag har en uppsättning till med fika från Lagerhaus, den får nog komma upp imorgon:)


Fin bild med fina kuddar


Foto: HM Home

Detta är en fin bild från HM Home tycker jag. Tänk er en lite halvrisig sommardag, man passar på att vara inne och greja och mysa, kanske har man något inredningsprojekt att sätta igång med..

Jag tycker om kuddarna, jag tro jag har sagt det förut men gillar verkligen den runda kudden och den med volangerna är inte helt fel den heller!


Carolina Gynning

Har fakitskt inte sett någon målning av Gynning tidigare, konsitgt men så är det. Via Purple Area såg jag alltså idag ett av hennes verk, och jag håller med om att det är en fin tavla som passar in nästan överallt samtidigt som den har en unik prägel. Snyggt!

Undra vad priset kan ligga på..


mintgrönt




Foto: Lagerlings

Mintgrönt, kan det vara något? Jag tycker det var snyggt men vet inte om jag skulle vilja ha det själv.. vi är lite sugna på att måla om vårt lilla rum som nu har en hemsk tapet. Får se när det kan bli, blir nog en grå nyans i sådana fall!

Solen skiner här idag, så skönt! Man blir lite gladare faktiskt och jag tog mig en liten liten promenad bara för att få känna på solen. Hoppas ni har en bra onsdag!


fika som slutade i fotomaraton


Foto: Janina Torstensson

Jag skulle göra mig lite eftermiddagsfika i form av apelsin när jag kom hem idag, skulle fota den och lägga upp den som ett just nu-inlägg till er. Men det var så himla roligt att fota apelsinklyftor så det drog helt enkelt ut på tiden :).

Jag skulle så gärna vilja ha en bättre kamera, även om jag är mycket nöjd med den lilla vi har nu men jag skulle vilja ha en kamera där jag kan styra över bländaren och slutaren själv. Är ju en gammal mediastudent så foto ligger mig värmt om hjärtat!

Nästa investering - en ny kamera?


längtan efter sol


Foto: Åhléns

Fler än jag som längtar efter sol och värme? Titta på bilden och dröm er tillbaka till en varm och lat sommardag, bara en liten stund, det är man värd :)

Lite kontrast om man tittar ut, gatorna och bilarna här utanför är täckta av snö men vet ni? det går ju faktiskt väldigt snabbt! Njut av vardagen, ett par mysiga vantar och en stor halsduk, sen är man redo för att ge sig ut i det kalla!

Hängmattan tillhör Åhléns sommar, visst är den fin?



snyggt från Vipp



Foto: Vipp

Snygga kökstillbehör från Vipp. Gillar det stilrena, svart/vitt/silver, mycket snyggt. Har för mig jag har sett en behållare för tandpetare också men hittade den inte på deras hemsida.. kanske något jag drömt :).

På önskelistan - salt och peppar. Brödboxen får vänta tills mer plats finns men åhh så fin den är!



en fågel på fingret

Ville bara tipsa om en fin och annorlunda ring, nämligen en ring med en stående fågel på. Gillade den starkt när jag stötte på den på stan. Ringen hittar ni hos Lindex (hittar ingen bild på hemsidan tyvärr).

Finns för övrigt mycket andra fina ringar ute i butikerna nu, så ut och leta om ni är ute efter något nytt på fingret!


till klädkammaren



Foto: inreda.com

Fin galge från Tine k. Inte så svårt att styla sin egna galge faktiskt! en rosett gör mycket.



Koppar

LILIES cup MONTROSE cup MAROC cup
Foto: Indiska

Fina koppar från Indiska, dricker mycket te här hemma så dessa koppar skulle passa perfekt. Gillar nog den första mest! men alla är charmiga på sitt sätt..

marimekko ♥ converse

Har ni hört om Marimekkos sammarbete med Converse? vet att jag sprungit på det någonstans tidigare men jag har inte tagit pp det här i bloggen vet jag.

Jag är ju inte så mycket för mönstrade skor så jag kommer nog inte hänga på låset då de kommer ut i butikerna. Men tror absolut de kommer passa på andra och visst är de fina att titta på! Läs lite mer om deras sammarbete här. Kanske finns de tom redan ute? Är ni ett fan av både Marimekko och Converse är detta något att kolla upp! :)

hjärta


Foto: Janina Torstensson

Så här såg det ut på vårt soffbord i måndags, visst blev det häftigt med hjärtan-värmeljuset!?


blandad inspiration


Foto: mixr.se

Fina bilder från ett konstnärligt hem. Cool anslagstavla, har man bara en gammal ram så är det inte så svårt att knåpa ihop själv.
Kolla in målningarna! visst är de häftiga! Tove Mauritzo heter konstnären och det är även hennes hem. Hon har även en griffelvägg vilket jag som vanligt fastnar för :)


love

Jag funderar att fira alla hjärtans dag med att klicka hem denna kudde! Så fin tycker jag. Men den går emot mina principer lite... Vill inte köpa för dyra detaljer då jag gärna byter lite oftare istället, frågan är om jag tröttnar på denna? och den är ju inte suuperdyr heller.. Måste dock köpa en innekudde också. Ja, vi får se hur dagen slutar helt enkelt!

Hoppas ni får superfin dag allihopa!


stringhylla


Foto: String

visst är de fina? jag tycker det är så roligt att de fortfarande håller i inredningen, tänk er att de är så gamla. Nu har det kommit några nya utföranden, har ni sett dem? Kan lägga upp en bild någon dag framöver. Funderar på att ha en string-pocket i köket... kanske vore något, eller så blir det en vanlig tavellist.

Har blivit en liten bloggpaus här, blir så ibland när dagarna rullar på... i helgen har vi varit barnvakt, mycket spännande:). Så duktiga har de iallafall varit!

Får se om det kan bli lite pluggning här ikväll eller om det blir lite träning, ska jag vara ärlig är jag minsann lite trött:). Man är ju som sagt inte van att ha barn i hemmet..

Hoppas ni har en bra söndag!

funderingar kring Mios nya hemsida



Foto: Mio

Först vill jag bara visa två aspiranter till vårt nya soffbord, Plain och Smile. Gillar Smile-serien hos Mio, skrivbordet är också riktigt snyggt! Plain är mer vanligt, lite tråkigt men funkar som sagt.

Då jag är pluggar datavetenskap så tänkte jag passa på att blanda in det med inredning, nämligen Mios nya hemsida. Vad tycker ni?

Känns som jag just nu bara ha positiva åsikter faktiskt. Jag tycker den är betydligt fräschare än tidigare, bra balans mellan färgerna. Menyn är mycket lättare att navigera på och mer överskådlig.
Sidan för en viss produkt har också fått sig ett lyft, den tonade bakgrunden - bilden och texten, det passar ihop på ett bra sätt. De har också uppdaterat produktbilderna och de innehåller oftast en miljöbild med produkten - stort plus!

Funderar på hur den ser ut på en mindre skärm, bilderna kan ibland vara ganska stora och då täcker de även stor del av skärmen. Kanske något att kolla på? Viktigt även när det gäller bloggar, man vill kunna se hela bilden utan att behöva scrolla!

Jahaja, det var lite kort om mina tankar kring hemsidan!

något nytt i hemmet


Foto: Janina Torstensson

Vi köpte en ny matta i helgen och så småning om ska det också bli ett nytt soffbord. Vi har faktiskt hittat ett bord som vi båda tycker om och även med ett bra pris. Men det gjorde väldigt mycket med en ny matta (tidigare hade vi en i rött..) så kanske blir att vi vänta lite med soffbord iallafall, får se!

Mattan har inte riktigt lagt sig på plats ännu, som ni ser:). Jag tog bilden rakt av, som det såg ut just då i vardagsrummet. Från soffan hänger min slanket (en filt med armar), den är så himla skön och gosa in sig i om kvällarna!

Mattan kostade oss ingenting då vi använde presentkort från jul, mycket bra:). Ni känner nog igen den, HAMPEN från IKEA. Billig och ändå helt okej i kvalitet har jag hört.

Kuddar a la France


Foto: Åhléns

Fina kuddar från Åhléns. Kanske kan vara något till sovrummet eller i soffan?
Gillar det "utnötta" utseendet som finns på många kuddar nu.

klädkammare


Foto: Lagerlings

Avskalad och enkel klädkammare. Mys med heltäckningsmatta, det är ju faktiskt obligatoriskt när det gäller klädkammare! Tycker jag i alla fall :).

Kanske vore något med en hylla till skorna?! känns sådär att ställa dem direkt på den vita mattan!

sol :)

Sol idag, så härligt! Blåser dock som bara den.. Har varit iväg en sväng och fått en del ärenden gjorda. Skönt. Nu fortsätter lite pyssel här hemma och så blir det att ladda inför Mello ikväll :).

Förresten, vi kikade in på en aktion nu när vi var iväg. Oj, vad man kan fynda om man bara vill och har tid!
Ha en bra lördag på er!


Inspiration

Jag hämtar en del av min inspiration från tidningar. Detta reportage från Plaza Interiör har jag totalt fastnat för. Gillar verkligen detta hemmet! Grått, vitt, naturmaterial osv.. Mycket fint. Tidningen har legat i en hylla ett tag och upptäckte den igår när jag rensade, jag fastnade igen :). Nåt särskilt måste det ju vara då.



Foto: Janina Torstensson

en omöblerad hörna


Foto: LivingEtc

Vi har en omöblerad hörna i vardagsrummet. Vi vill nog ha någon form av fotölj där som det känns just nu. Svår hörna att inreda då 2-sits soffan har sin rygg mot denna sida. Svårt att förklara men hoppas ni är med:). Har en lite äldre kista som står där just nu och den kommer förhoppningsvis stå kvar där om den passar in med resten. Jag gillar den, lite mörkare trä med svarta handtag och detaljer! Självklart ska även en lampa få plats i "Hörnan".

Sitter och tänker på vårt vardagsrum för övrigt. Vi ska byta soffbord och matta. Soffan är i en beige ton, tv-bänk och bokhyllor kommer nog bytas ut längre fram i tiden så vill inte riktigt ta hänsyn till deras stil.. Frågan är, svart eller vit matta? svart eller vitt bord, form osv? hmm.. ja det går att fundera mycket och just nu känns det inte som om moodboard hjälper mig!

spansk stil



Foto: Frank Form

Rumsavdelare, fondvägg eller kanske som insynskydd. Snygg och lite annorlunda.
Kommer från spanska Design Code, tillhör serien Joyn.

Till ettan eller till kontoret kanske?

RSS 2.0